Zet ‘m in je agenda: overzichtstentoonstelling STEPHEN JONES in Momu Antwerpen

Van 8 september 2010 tot en met 13 februari 2011 presenteert het MoMu een overzichtstentoonstelling van de Britse hoedenmaker Stephen Jones. Jones viert in het najaar van 2010 de 30ste verjaardag van zijn Huis Stephen Jones Millinery en dat brengen we onder de aandacht met een uitzonderlijke tentoonstelling.

MoMu bewaart de grootste collectie Stephen Jones hoeden in de wereld – meer dan 120 exemplaren – dankzij een langdurige bruikleen van de Antwerpse privé-verzamelaars Geert Bruloot & Eddy Michiels.
Stephen Jones & The Accent of Fashion loodst je binnen in de unieke wereld van een hoedenmaker die reeds meer dan drie decennia samenwerkt met de grootste namen uit de internationale modescène: Jean Paul Gaultier, Thierry Mugler, Comme des Garçons, Claude Montana, John Galliano, Christian Dior, Azzedine Alaïa,Walter Van Beirendonck, Marc Jacobs,…
Jones bekleedt een unieke positie achter de schermen van de mode omwille van de ongeziene vrijheid die ontwerpers hem geven, waardoor zijn ontwerpen in belangrijke mate het collectiebeeld bepalen en sturen. Net zoals accenten aanzetten tot de juiste leeswijze en ritme van een tekst, zorgen Jones’ hoeden voor de juiste punctuatie van een silhouet.

Naast de vele samenwerkingsverbanden met ontwerpers gaan we dieper in op Jones’ werk voor film, muziek en fotografie, zijn beginjaren in het Londen van de New Romantics aan het einde van de jaren 1970, de unieke relatie met het mode-icoon Anna Piaggi, alsook het ontwerpproces en de inspiratiebronnen achter zijn creaties.

Foto: Momu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s