Dubbelinterview: Les Soeurs Rouge (haagse ontwerpers)

Marlous en Dorrith de Roode

Ik heb een afspraak met Dorrith en Marlous de Roode in hun atelier in Bink36, de creatieve  broedplaats van haagse ontwerptalenten. Meteen vallen mij de koraalrode wanden op, die warmte en vrouwelijkheid uitstralen. Deze kleur blijkt het handelsmerk van Les Soeurs rouge te zijn. Het moest rood worden vanwege hun achternaam, maar het duurde even voordat ze eruit waren. Het moest tenslotte een kleur worden waar beide dames zich in konden vinden.

Wie zijn Dorrith en Marlous?

Dorrith ontwerpt mode en Marlous ontwerpt tassen en modeaccessoires.

Marlous over Dorrith:

Dorrith is expressief en impulsief. Zij kan zich verliezen in iets wat niet zo belangrijk is. Dorrith is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten, richting mode in 2003. Zij haalt voornamelijk inspiratie uit vouwsels, origami en technieken. Dorrith maakt mooie jurken. Als oudere zus opent ze deuren voor mij. Ik zou haar schematisch kunnen noemen en meer technisch.

Dorrith over Marlous:

Marlous is mijn kleine zusje. We hadden als kind niet zo’n connectie, omdat we teveel scheelden in leeftijd. Wel waren we altijd allebei bezig met creëren en dingen maken. De “vriendschap” is later gekomen. Marlous heeft gekozen voor de studie interieurontwerp. Zij is de wijze en kalme, denkt langer na. Als Marlous iets wil, dan lukt het ook. Zij is doelgericht, regelt dingen, heeft geen haast. Maar zij is ook dromerig. Zij is in haar werk ook poëtischer en romantischer. Marlous was van de barbies. Ik van de lego, constructies bouwen. Je zou kunnen zeggen dat ik van de seventies ben en Marlous van de eighties. We hebben een totaal andere aanpak. Zelfs de inrichting van onze huizen is totaal anders.

Over de samenwerking

In 2009 besloten Les Soeurs een atelier te delen, in eerste instantie uit praktische overwegingen. Na een half jaar kwam de eerste samenwerking. We kunnen erg veel van elkaar leren, en het werk sluit mooi bij elkaar aan. Dorrith en Marlous vertellen geanimeerd over de projecten die ze samen hebben gedaan:

Les Soeurs hebben bijvoorbeeld deelgenomen aan de Résidence de la Mode afgelopen november. Zij hadden bij Creatief Warenhuis Hoop een enorme verlichte taart met hun werk staan. Zij hebben aan  “Challenge” meegedaan, een fotoshoot met modellen met een beperking.  Bij de Bijenkorf hebben ze in de etalage aan de minicollectie “Rouge” gewerkt.  En ze vertellen enthousiast over “de Gift”. De dames hadden voor deze modeperformance (tijdens het Wired festival) het  concept en de uitvoering gedaan. Uit deze performance is “Its like so freaking fabuloos” voortgekomen, waar de zussen ook aan mee hebben gedaan.  En ook bij de Kunstbiënnale in Kijkduin waren ze present.

Wat zijn jullie dromen?

Dorrith wil eigen muziek uitbrengen, b.v. een compilatie van de muziek die ze speciaal voor de projecten laat ontwikkelen. Marlous droomt van een eigen parfum.

Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?

Volgend jaar doen we mee aan een Dutch Design tentoonstelling in Oranienbaum in Duitsland. Deze tentoonstelling vindt plaats in een opgeknapt paleis van de Oranjes. Het is een prachtige kans om naast Viktor & Rolf, Jan Taminiau en Iris van Herpen ons werk te laten zien. Oranienbaum ligt aan de Oranjeroute. Verder willen we een logo, een eigen winkel en zijn we aan het nadenken over een webshop.

Dorrith en Marlous, ontzettend bedankt voor de prettige ontvangst en het ruimhartige interview!

Facebookpagina van Les Soeurs Rouge

Website Dorrith, website Marlous

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s